Motolan Ioan Marian

Motolan Ioan Marian vagyok. 2001. július 1-jén születtem, a Caras Severin megyei Slatina-timis községben. Nem szeretnék részletesen magamról írni, inkább csak az érdekes részekre térek ki.

2016 nyarán a Temesvári Egyházmegye fiataljai meghívást kaptak egy ifjúsági találkozóra, ahol bizonyos bibliai témákról is volt szó. Erre az ifjúsági találkozóra a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Gimnáziumban került sor. Számomra ez volt az első alkalom, amikor ilyen élményben volt részem a fiatalokkal. Most pedig arra emlékszem, hogy a csoportvezetők vigyáztak ránk, és ők bátorítottak minket véleményünk kifejezésére. Az a tény vagy ok, amely megérintett, az a középiskola fiataljainak intenzitása vagy inkább kedvessége volt. A nap nagyszerűen zárult, a templom tele energikus és vidám fiatalokkal, akik részt vettek a szentmisén. A boldogság-mondások közül a „Boldogok az irgalmasok …” volt a téma aznap, de számomra a pályaválasztásról is szólt. Hazafelé mondtam spirituális atyámnak, hogy a középiskola a következő választásom. A középiskolás évek voltak a legszebbek, mert valóban az embereken keresztül kezdtem látni Istent.

A középiskola után megértettem, hogy Isten hív engem, de meg kell Őt keresnem.

Tudod, hogyan lehet megnevettetni Istent? Mesélj neki a terveidről.                                                                                      Ismeretlen szerző.