Bajnokság nyíregyházi vendégekkel

2020. február 21-e és 23-a között került megrendezésre a Központi Szeminárium házi sportbajnoksága, amelyre idén különleges vendégek érkeztek a Nyíregyházi Görögkatolikus Papnövendékeinek személyében.

Előzetesen négy sportágban nevezhettek a növendékek: ping-pong egyéni, ping-pong váltó, csocsó páros, darts egyéni. Péntek este közös szentmisével kezdtük meg a programokat, amiket a csoportmérkőzések követtek. A mondhatni még tét nélküli mérkőzések után egy interaktív borkóstolón vehettek részt a sportolók és a nézők egyaránt.

Másnap délelőtt, valamint a kora délutáni órákban már kiélezettebb harcok folytak párhuzamosan az egyenes kieséses szakaszban. Ezen a napon már fogadások is lehetett kötni egyes mérkőzésekre, de természetesen csak fiktív egységekkel. Késő délutánra elérkeztek a bronz mérkőzések, melyek már ünnepélyesebb formában kerültek megrendezésre. Ezt követően a görögkatolikus növendékek közösen vettek részt a Nagy Alkonyati Istentiszteleten, a szeminárium görög kápolnájában. Az este következő, és talán a hétvége legvártabb programpontjai következtek: a döntők. Minden játékos remek teljesítményt nyújtott az egész bajnokság során, és a győztesek is megérdemelten vehették magukhoz nyereményeiket.

A bajnokság eredményei:

Ping-pong egyéni:

 1. helyezett: Kiss Gergő (Nyh.)
 2. helyezett: Papp Dávid (Nyh.)
 3. helyezett: Pongrácz Benedek (KPI)

Ping-pong váltó:

 1. helyezett: Mickey Team (Nyh. – Kiss Gergő, Mikita Marcell, Papp Dávid)
 2. helyezett: Pacianus (KPI – Dévai Marcell, Szakács Péter, Pongrácz Benedek)
 3. helyezett: Semmirekellőek (KPI – Molnár Ádám, Riesz Benedek, Szlama Ákos)

Darts egyéni:

 1. helyezett: Mikita Gábor (Nyh.)
 2. helyezett: Mikita Marcell (Nyh.)
 3. helyezett: Rátkai István (KPI)

Csocsó páros:

 1. helyezett: Mosztockij Sándor – Rojkovich Ágoston (Nyh.)
 2. helyezett: Dévai Marcell – Molnár Ádám (KPI)
 3. helyezett: Rátkai István – Pongrácz Benedek (KPI)

Fogadási verseny:

 1. helyezett: Jertyity Róbert (Nyh.)
 2. helyezett: Kapin Jakab (Nyh.)
 3. helyezett: Mikita Marcell (Nyh.)

A vasárnap reggelt közös laudessel kezdődött, majd fakultatív programlehetőségként egy rövid sétát tettünk Budapest belvárosában. Ennek keretén belül meglátogattuk a Szent István Bazilika, annak kincstárát, illetve a kupolába is felmehettünk, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk a fővárosra. A hétvége programja közös Szentmisével majd ünnepi ebéddel záródott.

Ez a néhány nap remek lehetőség volt a két szeminárium közötti kapcsolat építésére és elmélyítésére. Bízunk abban, hogy ez a kötelék a továbbiakban is megmarad és erősödik. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindkét ház elöljáróinak, akik támogatták a esemény létrejöttét. Továbbá a Központi Szeminárium Magyar Egyházirodalmi Iskolájának, aki finanszírozta a hétvége költségeit. Végül, de nem utolsó sorban Szlama Ákos III. évfolyamos papnövendéknek, a bajnokság megszervezéséért és lebonyolításáért.

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s