1 kispap – 2 kérdés! III. rész

Motolan Ioan Marian

Hogyan hallottad meg Isten hívását a papi életre és szolgálatra?

A vasárnapi iskolákban gyakran hangzik el a következő kis tanmese, most ezzel válaszolnék. Egyszer egy megtört szívű ember bánkódott Isten színe előtt a világ keservein és igazságtalanságain. „Édes Istenem! – zokogta – a szenvedésünket, tengernyi fájdalmunkat, kínjainkat és a világunk nyomorúságát látva, mondd, miért nem küldesz segítséget nekünk?” Isten ránézett, és így felelt: „Küldtem segítséget. Téged küldtelek oda.” Ne várd ölbe tett kézzel, hogy kedvedre alakuljon a világ: tégy érte valamit! Légy magad a változás!

Volt, amikor úgy érezted, hogy Isten egészen közel van?

Szent Péter látogatók egy csoportját vezette körbe a Mennyországban. A túra során benyitott egy templomi oldalhajóba, ahol seregnyi angyal ücsörgött tétlenül lustálkodva. „Hogyhogy ezeknek nincs semmi dolguk?” – mutatott az egyik látogató méltatlankodva a mennyei lényekre. „Ők az őrangyalok, és repesve várják, hogy segíthessenek  az embereken, de csak akkor mehetnek, ha az emberek hívják őket” – felelte szelíden Szent Péter. „És hogyan szólíthatjuk meg őket?” – kérdezte izgatottan egy másik ember. „Tudod, hogy kell imádkozni?” – kérdezett vissza Szent Péter.

„Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz… Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek.” Mt 6,6

„Kérjetek és kaptok; keressetek és találtok; zörgessetek és ajtót nyitnak nektek.” Mt 7,7

Isten nem olyan távoli, mint a legtávolabbi csillag.  Ott van velem minden pillanatban. Az igazság az, hogy Isten most is velem van. :)

Mario-Cristian Karnel

Amikor keresed az Istennel való személyes kapcsolatot, milyenek tapasztalod Őt?

„Mindannyiunknak sajátos, egyedi kapcsolata van Istennel. Tapasztalataim leginkább az imára, az Oltáriszentségre és a szentmisére összpontosulnak, mert tudom, hogy ezekben ott van velem Isten, meghallgat engem, és a jelenlétét, a segítségét kínálja nekem.

Az Istent emberek formájában leginkább az elhagyatott, szegény és beteg testvéreink között fedezem fel, hiszen Isten közel van a rászorulókhoz.

Az ő vigasztalásuk, a nekik való segítségnyújtás lehetőség számomra, hogy Istent különleges módon tapasztaljam meg, hogy köszönetet  mondjak neki, mert lehetővé tette, hogy a megtapasztalás legszebb módján, a szeretet és az együttérzés által kerüljek közelebb hozzá.”

Mit (illetve talán pontosabban kit) jelent számodra Isten?

„Néhány hónappal ezelőtt találtam egy videót az interneten, amelyben Ferenc pápa adott egy interjút. Ebben a pápa felidézett egy kérdést, amelyet egyszer egy gyermek tett fel neki: „Atyám, mit tett Isten, mielőtt létrehozta a világot?” A Szentatya ezt a választ adta: „Mielőtt a világ létrejött volna, Isten szeretett, mert Isten szeretet.” Tehát számomra Isten a szeretet; egy szerető Atya, aki mindig szeretni fog.”

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s