Beöltözést ünnepeltünk

Indue me Domine, novum hominem

Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, minden papnövendék életében meghatározó a beöltözés napja, mikor magukra öltik a krisztusi szolgálatot jelképező ruhát. Idén hét növendék öltötte fel a reverendát: Csupor Márton (Szombathely), Csiki Ferenc Patrik (Székesfehérvár), Hasap Ferenc (Székesfehérvár), Farkas Ákos (Vác), Hümpfner Erik (Vác), Urbán Gábor (Vác), Utschalott Árpád József (Vác).

Hagyományosan a Seminarium Centraleban ezen eseményre Krisztus Király vasárnapján kerül sor, azonban az idei időpont rendhagyó módon átkerült szeptember nyolcadikára, Kisboldogasszony napjára, mely egyben az Egyetemi Kisboldogasszony templom búcsúnapja. Miért ez a rendkívüli időpont? Mivel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ezen napja a plébániai közösségek napja volt, ezért szemináriumi közösségünk ily módon ünnepelt.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Martos Levente Balázs rektor atya volt, a prédikációt pedig Dr. Lovassy Attila prefektus atya mondta, aki beszédében kitért a reverenda és hűség kapcsolatára.
Ezenfelül igen nagy élményt adott a beöltözötteknek, mikor az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén, már reverendában szolgálhattak. A szentmise előtt Mons. Guido Marini akkori pápai szertartó, (akit október 17-én szentelt püspökké Ferenc pápa) azt mondta, hogy nekünk nem kell sem aggódnunk sem félnünk. Igaz, hogy az a rengeteg ember és a Szentatya is jelen van, de attól még az Úr Krisztusnak szolgálunk.

Kívánom, hogy ebben a szolgálatban tartson meg minket a mennyei Atya.

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s