Farkas Ákos

A Váci Egyházmegye elsőéves papnövendék vagyok. Turáról származom, nagycsaládból. Gimnázium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztam egyházzene-orgona szakon.  Ezek az évek nagyon meghatározóak voltak a hivatásomban. Bár kisgyermekkorom óta szerves részét alkotta életemnek a szentmise, énekkar és hittan, mégis az egyetemi évek alatt tudtam hitemet mélyebben megélni.

A Váci utcai Szent Mihály templomban találtam otthonra és ismerhettem meg nagyszerű papokat, családapákat, fiatalokat, akiknek a példáját látva megerősödött bennem a felismerés, hogy miért, kikért és hogyan érdemes férfinak, kereszténynek és papnak lenni, igent mondani a hívásra.

Ekkor kezdtem rendszeresen szolgálatot teljesíteni a liturgiákon az asszisztenciában vagy a scholában. 2019-ben Beer Miklós püspök úr vett fel kispapjai közé, aki Kismarosra küldött az egyházmegye előkészítő szemináriumába. majd egy év után a Központi Szemináriumban kezdtem meg tanulmányaimat.

„Mit adhatnék az Úrnak mindazért, amit nékem adott? Veszem az üdvösség kelyhét és az Úr nevét hívom segítségül’ (115. zsoltár)