Disznót vágtunk Borbányán

A MEI szervezésében (Magyar Egyházirodalmi Iskola, a szeminárium kulturális és közösségi eseményeit koordináló szervezet) egy februári hétvégén Nyíregyházán vendégeskedhettünk.

6:45. – 4°C. 13 kispap. Pálinkaszag. Egy bizonytalan 147 kg-os disznó – más néven házi sertés… Intézkedések az EU-konformitás jegyében. Egy 4 fős, helyi, szakértő férfiakból álló bizottság. Egy gyors, célratörő, hatékony mozdulat.

A hajnali alapművelet abszolválását követően kispaptársunk nagyapjának „ispáni műveletirányításával” megkezdhettük az állat feldolgozását. Perzselés, darabolás, vízforralás, hurka- és kolbászgyártás. Majd a nap végén rendrakás. Ennyivel el is intézhetnénk a teljes hétvégét. A haszon azonban a finom falatokon túl közösségünk épülésében is megmutatkozhatott.

Beszélgetések, oldott hangulat, mindez köszönhetően a mindennapokból való kilépésnek és a rengeteg újdonságoknak, amivel találkozhattunk.

Ezt a teljességet bebiztosította vasárnap egy görögkatolikus Szent Liturgia, amelynek prédikációs témája az élet végessége, a halál, valamint az arra való odaadó készület volt. A Szent Liturgia végén a közösség mindegyikünket imádságos támogatásáról biztosította. A nevetés, amely meghatározta a hétvégét a közösségi ima egyfajta manifesztációjává vált. Ennek köszönhetően vasárnap délután egy belsőleg megújult kis csapat tért vissza az V. kerület szívébe, a Központi Papnevelő Intézetbe.

A Magyar Egyházirodalmi Iskola tagjai nevében hálásan köszönjük Dévai Marcell görögkatolikus szeminaristatársunknak és kedves családjának a hétvége megszervezését és áldozatokat nem kímélő lebonyolítását!

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s