Böjte Csaba árváinak gyűjtöttünk

„Krisztus születik, dicsőítsétek, Krisztus a mennyből jő, ünnepeljétek, Krisztus a földön, büszkélkedjetek, énekeljetek az Úrnak, minden föld, és magasztaljátok őt, ó, népek, mert Ő megdicsőíttetett!”

Az idei karácsony különleges készületben telt. Két magyarországi szeminárium papnövendékei, egy katolikus egyetem és egy debreceni óvoda egy jó cél érdekében fogtak össze, hogy a krisztusi jót vigyék el egypár család nélküli árva életébe, és ezzel tegyék még szebbé, még meghittebbé a gyerkőcök karácsonyi készületét.

A Központi Papnevelő Intézet, a Görögkatolikus Papnevelő Intézet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara és a debreceni Manófalva Óvoda pedagógusai idén a bizánci egyház szerinti böjtben, azaz hat héttel karácsony előtt közös gyűjtésbe kezdtek. Az adományokat egy Böjte Csaba atya által átimádkozott közösség, a gálospetri Szentháromság Otthon javára gyűjtöttük.

Egy doboz édességgel indult az álmunk, és ebből született két autónyi adomány, mely rengeteg édesség, ruhanemű és plüssállatka kíséretében indult december 20-án Gálospetribe. Nagyszerű élmény volt találkozni a csillogó szemű angyalkákkal, akik semmi másra nem számítottak, és nem is vártak semmi különlegeset, csak egy dicsérő szót, egy ölelést, egy simogatást, egy kis figyelmességet.

A kis Jézus mostoha körülmények közé is nagy szeretettel jött a világra. Ebben a kis közösségben hasonló érzés fogta el a hat papnövendéket, akik kézbesítették az adományt. Mostoha, család nélküli állapot, de annál nagyobb szeretet és annál nagyobb vágy arra, hogy az Úr Jézus szeretete közeledjen feléjük.

Az idei karácsonyt másképpen éltük át, mert egy olyan istenközeli, Jézusban testvéri együttlétben lehetett részünk a gyerekekkel, mely nem minden évben adatik meg. Hálásak lehetünk a mindenható Atyának, hogy ilyen titkos, mégis áldott módon készített minket az idei adventben, és megengedte, hogy ilyen tapasztalatokkal tudjuk feldíszíteni szívünk jászlát.

Istennek legyen hála, és adja bőséges áldását az adakozókra és a gálospetri angyalkákra, gondozóikra. Krisztus születik! Dicsőítsétek!

„Különös és dicsőséges titkot látok: mennyet és istállót, királyi széket és Szüzet, jászolt, melyben a befogadhatatlan Krisztus Isten nyugovék, kit énekekben magasztalunk.”

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s