Így indult az év

Röviden beszámolunk szemináriumunk idei első két hónapjának néhány eseményéről.

A nyáron számos szép élménnyel gazdagodhattunk. Ezekről néhány kispaptársunk mesél itt és itt.

Szeptember első hetében újra találkoztunk, mindnyájan beköltöztünk. Csapatunkat idén 10 új kispap gazdagítja – Isten hozta őket! A ház lakóit itt ismerheted meg részletesebben.

Szeptember első hétvégéjén Bíboros atya megáldotta a felújított egyetemi templomot, mely a mi közösségünknek is otthona.

 

Az év első rekollekcióján Bellovics Gábor SJ atya volt vendégünk, aki többek között arról is beszélt, hogy mi ad nekünk életet?

Nem sokkal később kis csapatunk evezni volt a Szigetközben – ez is igen jó élmény volt!

Szeptember elindult a Filmklub, emellett a havi rendszerességű görög rítusú liturgiára közös proszfora-sütéssel is készültünk.

Megkezdődött a házi sportbajnokságunk, mely során fél évig különféle versenyszámokban küzdhetnek az egyéni és csapatos indulók. Emellett szabadidőnkben szívesen szervezünk röplabda- vagy focimeccseket is.

Megalakult az évről évre megújuló MEI is, mely a szeminárium kulturális és közösségi életét törekszik gazdagítani. Számos közös alkalmon, grillezésen, a World Press Photo és a The bodies kiállítás megtekintésén vagyunk túl mindeddig, folyamatos fejlesztés alatt áll a könyvtár, aktívabbak lettek a virtuális felületeink, és szemináriumi pulóverek is elkészültek :)

Megkezdtük külsős szolgálatainkat is – vasárnaponként plébániákat látogatunk, szentmiséken segédkezünk, a jelenlévőkkel találkozunk, beszélgetünk, közösségi alkalmakat tartunk. Szerdánként szintén sokan önkénteskedünk, van aki hajléktalanoknak ételosztásban és a kapcsolattartásban működik közre, más például hittanos alkalmakról gondoskodik.

Az év elején sor került a hagyományos Koncentráléra is, mely során minden új lakó a ház teljes jogú tagjává vált.

Október első napjaiban tartottuk Nyílt esténket a papi hivatás iránt érdeklődőknek – rövidesen várható következő alkalmunk is. Ezeken az estéken misén veszünk részt, beszélgetünk, bejárjuk a házat, és együtt vacsorázunk.

Október 8-án ünnepeltünk kápolnánk búcsúját – ilyenkor hagyományos módon újmisés atyák, a szeminárium egykori növendékei mutatják be a szentmisét.

Többféle kurzuson is részt vehettünk, rendszeres önismereti napok és egy gyermekvédelmi nap szolgálta az egyetemen túlmutató fejlődésünket ebben az időszakban.

Szentségimádást is szerveztünk – ez is egy szép alkalom, gazdag találkozási lehetőség volt.

 

Ez év márciusa óta működtetett imaszándék-gyűjtő akciónkat továbbra is fenntartjuk, mindeddig több mint 1000 kérést, gondolatot foglaltunk imáinkba.

Az októberi hónap eseményeit egy közös kirándulás zárta, a Börzsönyben jártunk.

Továbbra is igyekszünk növekedni a személyes Istenkapcsolatunkban, egymás és környezetünk szolgálatában. Élményeinkről, eseményeinkről a jövőben is beszámolunk majd! :)

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s